Veilig Fietsen Tot Je 100ste

Doornbikes organiseert in het kader van het project 'Doortrappen' diverse test-momenten. Deze worden altijd via Facebook of Instagram aangekondigd. Deze testmomenten zijn laagdrempelig, gezellig en je hebt de mogelijkheid om alles uit te proberen zodat je in één keer weet wat er allemaal zoal ontwikkeld is. Hierdoor kun je een weloverwogen beslissing maken en raak je niet snel teleurgesteld en je weet zeker dat je nog langer kunt bewegen en mobiel kunt blijven!

Veilig blijven fietsen

Wat betekent ouder worden voor veilig deelnemen aan het verkeer? Lichamelijk ga je geleidelijk wat achteruit, zoals het zicht, gehoor, spierkracht of balans. Het liefst blijf je zo lang mogelijk zelfstandig en zelf autorijden, fietsen, wandelen. Maar zorg wel dat het veilig blijft. Met tips en kleine aanpassingen kan dat.

Fiets en E-bike

Jong geleerd, oud gedaan. Dat gaat zeker op voor fietsen. En wat is er fijner dan het maken van een leuke fietstocht.  Het mooie is dat je zo ook werkt aan je lichamelijke conditie. Maar misschien valt het trappen je steeds zwaarder of wordt het opstappen lastig. Of ben je bang om te vallen. Geen redenen om niet meer te fietsen. Met een aanpassing of een andere fiets ben je zo weer op weg.

Bij het ouder worden zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Misschien merk je het zelf dat het lastig wordt om op te stappen, het omkijken wat stroef gaat of dat je moeite krijgt met het evenwicht. Geen reden om de fiets aan de wilgen te hangen, met een kleine aanpassing of een andere fiets kun je weer veilig op pad.

Wij helpen je graag met tips voor wat je zelf kan doen om zo lang mogelijk -veilig- te blijven fietsen.

Wordt het fietsen zwaarder? Fiets je liever niet als het flink waait? Denk dan eens een elektrische fiets of e-bike. Zo blijf je lekker fietsen met de hulp van trapondersteuning. Er zitten verschillende standen op en je hoeft niet hard te gaan met een e-bike. De ondersteuning is begrensd tot 25 kilometer per uur. We geven je 10 tips om veilig op pad te gaan met je e-bike. Er zijn veel mogelijkheden bij de aanschaf van een e-bike, voor een snel overzicht gebruik je de Doornbikes e-bike checklist. Of lees de keuzewijzer voor meer informatie.