Levering door heel Nederland !

Levering door heel Nederland !

Aandachtig, Deskundig, Geïnteresseerd, Gezellig & Persoonlijk !

Aandachtig, Deskundig, Geïnteresseerd, Gezellig & Persoonlijk !

Klantenoordeel - Google 4,9 / Kiyoh 10

Klantenoordeel - Google 4,9 / Kiyoh 10

thuiswinkel waarborg
De beste fietstrainer van 2021 kopen?
Doornbikes heeft verschillende smart fietstrainers onder de loep genomen, getest en de volgende merken Elite, Tacx en Wahoo met elkaar vergeleken. Hiermee krijg je inzicht in welke virtuele interactieve fietstrainer het beste zou zijn om thuis snel beter te worden. Natuurlijk kijken we ook naar Zwift en de eigen trainprogramma’s.

1 Elite Direto XR Smart

Deze veelzijdige Elite Direto XR Smart is een van de betere fietstrainers. Een fietstrainer als deze is krachtig en ook heel degelijk. Tijdens het trainen helpt deze trainer je sneller naar resultaat. De Elite Direto XR is de vernieuwde versie van Elite’s Direto X direct-drive slimme trainer en bouwt hiermee voort op het succes van de oude versie. Zo heeft Direto XR Smart een helling van 24% en een maximum wattage van 2300 Watt met een precisie van 1.5%.
Beste fietstrainer elite direto

Voordeliger dan de concurrenten

De prijs ligt tussen de goedkopere Suito en de topklasse Drivo II. De Elite Direto XR heeft meer trapweerstand en een grotere vermogensnauwkeurigheid dan de Suito, maar is hij gebruiksvriendelijker dan de Drivo II. Het gewicht is lager dan de concurrenten - met 15,8 kg inclusief een geïnstalleerde cassette toch veel lager dan de Wahoo Kickr (21,9 kg).

De connectiviteit is heel goed voor elkaar bij Elite - waarbij je gebruik kan maken van: Ant+, Ant+ FE-C, en Bluetooth Smart FTMS. Daardoor kun je hem verbinden met veel accessoires waaronder natuurlijk een hartslagmeter.

Het flywheel van de Elite is ook een stukje zwaarder geworden en de gehele kwaliteit een stuk beter. De prijs-kwaliteitsverhouding van de Direto XR Smart is uitstekend.

En als laatste het geluid die hij maakt. Deze de Direto XR is niet de aller stilste, maar om nu te zeggen dat hij lawaai maakt gaat ook wel weer ver. Dit geluid is niet storend en vrij stil vergeleken andere modellen met een cassette. Je moet er alleen nog wel zelf een cassette monteren en ik kies er zelf voor om een tweede (Shimano 105) cassette te kopen en deze op de Direto te laten zitten (en dus niet steeds van het wiel af te halen). Zo kun je je eigen cassette op je wiel kun je mooi laten zitten en dat scheelt weer werk.

Kortom: Hij is de slimste keuze want je krijgt hiermee een topklasse trainer die niet de goedkoopste is, maar wel een echte trainingsmaat waardoor je snel beter wordt!

Voordelen
 • Erg krachtig want tot 2300W Vermogen
 • Tot 24% helling
 • Beste prijs-/ kwaliteit
Nadelen
 • Je moet nog wel even een cassette erbij kopen

2 Wahoo Kickr Snap

De Wahoo KICKR SNAP van Wahoo is betaalbaar., licht en goed. Hij deelt de unieke eigenschappen van de originele KICKR zoals realistisch fietsgevoel, via apps weerstand instellen en een open platform. Dit alles in een makkelijk te gebruiken ‘wheel-on’ ontwerp. De SNAP is perfect geschikt voor de voorbereiding op die speciale fietstocht, ZWIFT te spelen of om goed het wegseizoen in te gaan vanuit de winter.
beste fietstrainer test
In principe werkt de Snap Trainer als iedere andere wheel-on smart trainer: je zet je fiets in de Snap Trainer en maakt je kilometers binnenshuis! Via de Kickr app op je iPhone, iPad, MacBook of Android-apparaat controleer je de weerstand en meet je de trainingsintensiteit. De trainer maakt door middel van Bluetooth draadloos verbinding met je smartphone.

Voordelen
 • Te koppelen aan je mobiel/apps
 • Geschikt voor bijna alle fietsen
 • Realistisch fietsgevoel
Nadelen
 • Niet gratis 

3 Tacx Neo Smart 2 Direct Drive

Deze sjieke Tacx Neo Smart 2 Direct Drive is een mooie stille fietstrainer. Doordat de trainer geen één fysieke overbrenging heeft, is de wegsimulatie het erg realistisch. Ook tijdens beklimmingen tot wel 25% voelt het echt alsof je die ene gave col aan het beklimmen bent.

beste fietstrainer test
Dit is de trainer waar je gewoon graag op gaat fietsen en echt beter van wordt. Bij minder goede fietstrainers waarop het binnen niet zo lekker trainen is gaat irriteren.

Deze Neo Smart 2 fietstrainer is gewoon erg uitgebreid en heeft de meeste functies waardoor je veel fijner en leuker binnen traint nadat je eenmaal over die ‘col’ van de investering heen bent. 

Voordelen
 • Heel veel functies en krachtigste trainer
 • Heerlijk stil
 • Superkrachtig met maximaal 2200 Wattage en tot 25% helling
Nadelen
 • Kostbaar

4 Elite Turno Smart B+

De Elite Turno Smart B+ is een zeer complete trainer van Elite en werkt lekker eenvoudig. De trainer beschikt over een geïntegreerde vermogensmeter zodat jij je trainingsprestaties tot in detail kunt analyseren.
beste fietstrainer test

Deze Turno Smart B+ is te koppelen aan de My E-Training app zodat er ook in virtuele omgevingen kan worden gefietst. Nieuw is dat de trainer naast ANT+ ook beschikt over Bluetooth Smart voor het sturen van snelheid- en cadansgegevens, zodat naast de Elite software ook overige apps kunnen worden gebruikt. De Misuro B+ sensor stuurt cadans-, snelheids- en vermogensgegevens door naar je device.

Dankzij de inklapbare poten en het geïntegreerde handvat is de Elite Turno ook nog eens zeer eenvoudig op te bergen. De trainer is zeer stil en compatible met zowel steekas als quick release achterwielen.

Voordelen
 • Erg krachtige fietstrainer
 • Zeer stil
 • Ideaal voor vermogens-, sprint- en cadanstrainingen
 • Simpel in het gebruik
Nadelen
 • Niet de goedkoopste 

5 Tacx Boost (goedkoop)

De Boost is het instap model fietstrainer van Tacx. Deze eenvoudige en goedkope fietstrainer heeft 7 weerstanden die te bedienen zijn op de remunit bij het vliegwiel. De Boost is geschikt voor Race, MTB en 29-er fietsen.
beste fietstrainer test

De trainer is erg makkelijk in gebruik en de fietsen zijn er simpel op te zetten. Trainen in de woonkamer is zo lekker makkelijk. Door harder of zwaarder te fietsen kun je een maximaal vermogen trappen van 1050 Watt.

Voordelen
 • Goedkoop en toch krachtig en uitgebreid
 • 1050 Watt, 10 programma’s en 10 trainingsniveaus
 • Geschikt voor een grote hoeveelheid soorten fietsen
Nadelen
 • Minder opties dan duurdere modellen

6 Elite Suito

Deze mooie en betaalbare Elite Suito is krachtig en stil en geheel nieuw voor dit jaar. Het is een geweldige fietstrainer omdat hij voor een direct drive fietstrainer (dus zonder achterwiel) erg betaalbaar is. Deze direct drive fietstrainer is zo stil en precies omdat de cassette rechtstreeks op de rem van de fietstrainer is aangesloten. Er is dus geen speling tussen een achterwiel in je fiets en de remrol. Zo worden de krachten direct overgebracht naar deze Elite fietstrainer.

Het maximale vermogen van 1900 Watt, stijgingspercentage tot 15% en nauwkeurigheid van 2,5% is meer dan voldoende voor de meest geoefende fietser.

Meer heb je echt niet nodig en laten we eerlijk zijn: hij is weliswaar goedkoper dan de anderen maar nog steeds niet gratis zoals je hier ziet.

Veel andere direct drive trainers zijn weliswaar al snel 1.000 euro en de duurdere broer Elite Direto XR is 900 euro, maar toch is de prijs van deze Suito nog steeds een behoorlijk bedrag.

beste trainer voor fietsen
Wat krijg je er voor terug? Met de Elite Suito kun je op Zwift (en andere apps) gratis trainen en de koude en donkere dagen mooi je conditie op peil houden. Zo fiets je in het vroege voorjaar weer voor je fietsmaten naar de eindstreep 🙂

Het is een zogenaamde direct drive trainer waarbij je je achterwiel uit de fiets haalt en hij direct op de trainer wordt vastgezet. Hij past zowel op fietsen met schijfremmen als met velgremmen. Ook een steekas werkt prima op deze Suito.

beste trainer voor fietsen

Dat maakt het interactief trainen nog leuker. Je achterband verslijt gelukkig niet meer want je plaatst hem direct op de Core trainer. Dit is overigens heel simpel maar zorg wel voor een extra cassette zodat je hem niet van je achterwiel af hoeft te halen.

Deze Elite Suito is mooi inklapbaar en echt nog wat stiller dan Tacx trainers. Deze Suito van Elite geeft een erg realistisch fietsgevoel en hij is gemaakt van stevig roestvrij staal en mooie duurzame materialen. Daardoor staat hij erg stabiel op iedere soort ondervloer en heb je er jarenlang plezier van. Zelfs tijdens je meest intensieve workout blijft hij stabiel staan en kun je vol gas geven!

De Elite Suito is geschikt voor zowel wielrenfietsen als mountainbikes met een wielmaat van 24 t/m 29 inch. Daardoor past iedere fiets erop. Je krijgt er een complete set bij om zowel een schijfremfiets (met steekassen) als velgrem fiets op te plaatsen.

Kortom: met deze Elite Suito relatief goedkope direct drive trainer verslijt je je achterband niet, is hij veel stiller en met het hoge maximale vermogen van 1900 Watt, de helling tot 15% en de nauwkeurigheid van 2,5% is het de beste keuze!

Laat een opmerking achter
x