Wie zijn wij?

Doornbikes is opgericht door Henk van Doorn en ontstaan uit een passie voor fietsen en sport. Met een gepassioneerd team willen wij jou zo goed mogelijk op de fiets kunnen zetten.

Waarom zijn we begonnen?

Mijn naam is Henk van Doorn. Het idee voor een eigen fietsenzaak is een aantal jaar geleden ontstaan. Ik ben zelf altijd met fietsen in de weer geweest. Als klein jochie fietste ik niet alleen naar school maar mijn familie deed ook altijd mee met de Arnhemse fietsvierdaagse. Elke route begon steevast op sportpark de Bakenberg en wij moesten dan altijd begin van de avond van Presikhaaf hier naar toe fietsen. Toen ik 14 was kocht ik van mijn krantengeld mijn eerste Union racefiets bij een fietsenzaak in Velp. Na 4 jaar was deze fiets te klein en kocht ik een Gazelle 66 cm Champion Mondial AB frame bij een fietsenzaak in Arnhem waarop alle onderdelen van de Union werden overgezet. Later ben ik met mijn vrouw op fietsvakanties geweest naar onder andere Portugal, Slowakije- en Engeland met een eigen gebouwde racetandem van het merk Cannondale. Met Doornbikes proberen wij op een andere wijze fietsen te verkopen, dagelijkse service te verlenen en mensen te laten ervaren wat fietsen vandaag de dag voor je kan betekenen en dat is pas echt leuk!

Wat bieden we jou als klant?

Fietsen is maatwerk en beleving! En dat loopt bij Doornbikes als een rode draad door de organisatie. Doornbikes richt zich op fietsers en op mensen die gebruik maken van andere vormen van mobiliteit! Het Doornbikes pand is heel herkenbaar door mooie glazen piramide die midden op het pand staat. Onder deze glazen piramide bevindt zich een mooie centrale ruimte waar je je prettig voelt onder zoveel licht! Als je naar boven kijkt dan zie je telkens weer andere luchten en dat staat eigenlijk synoniem voor de werksfeer bij Doornbikes. Elke dag is anders en heeft weer nieuwe uitdagingen. We hopen dat we jou als klant op inspirerende wijze kunnen meenemen door onze winkel en ons assortiment. We investeren steeds meer in online maar we willen jou als klant vooral offline kunnen adviseren! Onze persoonlijke passie voor mensen en mooie producten is wat ons elke dag weer drijft!

Mobiliteit en outdoor beleving!

Dat het verplaatsen op twee of meer wielen tevens een ultieme buitensportbeleving kan zijn kun je bij ons aan de lijve ondervinden. Wij bieden jou alles op fietsgebied en op zorgmiddelen gebied. Jij staat bij ons centraal! Bij ons vind je beperkte assortimenten omdat niet de voorraad de verkoop bepaalt maar de klant. Een klant bij Doornbikes wordt letterlijk naar de juiste fiets geleid door het gesprek aan te gaan en de verschillende opties te bespreken. De klant wordt bij ons opgemeten met een uitgebreide fietsmeting, zadelmeting, stuur - en handvatten-meting. Uit deze meetresultaten volgen de juiste geometrie-instellingen, het optimale zadel, het juiste stuur en de juiste handvatten. Pas dan ga jij tevreden naar huis.Doornbikes kan voor jou altijd de beste passende fiets samenstellen. Ook als je minder valide of wat ouder bent dan putten we uit een groot assortiment van mogelijkheden van fietsen tot scootmobielen.

Wil je iets speciaals zoals bijvoorbeeld een bakfiets voor het vervoer van meerdere honden? Of een aanhangwagen voor de fiets omdat je hond te groot is voor een reguliere fietsaanhanger? Doornbikes vult het voor je in. Wij werken samen met professionele partners die voor ons verschillende werkzaamheden kunnen verrichten.

Misschien heb je van sommige merken nog nooit gehoord? Ga je dan maar eens in deze merken te verdiepen en laat je verassen. Dit zijn echt prachtige merken die echt zeer innovatief zijn qua techniek, vormgeving en kwaliteit!

Om de buitensportbeleving helemaal compleet te maken leveren wij het gehele assortiment van Garmin en Traser. De ultieme buitensportmerken op sporthorloge maar ook navigatie en buitensport-accessoire gebied!

Naast onze fysieke fietsenwinkel heeft Doornbikes een eigen webwinkel waar je 24 uur per dag kunt shoppen. Hier tref je heel veel fietsen, fietsonderdelen en accessoires aan. Ben je op zoek naar een leuk geschenk? Ook hiervoor kan je bij ons terecht. Wil je iemand blij verassen? Graag denken wij met je mee.

Wat doen we nog meer?

Doornbikes is leerbedrijf (Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) en heeft de volgende erkenningen:
- (Junior) accountmanager
- Medewerker marketing en communicatie
- Applicatie- en mediaontwikkelaar
- Allround DTP-er
- Fotograaf
- Mediavormgever
- Assistent Mobiliteitsbranche
Erkenning Leerbedrijf SBB Beeldmerk
We zijn regelmatig in gesprek met de omringende scholen die voorzien in beroepsopleidingen met betrekking tot het invullen van stageplaatsen en willen graag een rol vervullen in het vormgeven van toekomstige opleidingen op het gebied van mobiliteit.

Wees welkom aan de Uitmaat 25 te Giesbeek!