Wij houden jou zo lang mogelijk mobiel !

Wij houden jou zo lang mogelijk mobiel !

Aandachtig, Deskundig, Geïnteresseerd, Gezellig & Persoonlijk !

Aandachtig, Deskundig, Geïnteresseerd, Gezellig & Persoonlijk !

Klantenoordeel - Google 4,9 / Kiyoh 10

Klantenoordeel - Google 4,9 / Kiyoh 10

thuiswinkel waarborg
Doornbikes laat je zo lang mogelijk veilig bewegen!

Zo lang mogelijk veilig blijven fietsen

E-bikes zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Het is ongelofelijk hoeveel mensen er tegenwoordig op een e-bike rijden. Uit ervaring weten we dat niet iedereen zijn e-bike onder controle heeft. Helaas maken we ook veel schadegevallen mee. Jammer want dat is echt niet nodig.

Voorwiel, midden of achterwielmotor?

Als het budget niet veel meer ruimte toelaat wordt er meestal een e-bike met voorwielmotor gekocht, niet erg maar houd er rekening mee dat het weggedrage van een e-bike met voorwielmotor totaal anders is dan bij een e-bike met een midden- of achterwielmotor. Bij een e-bike met voorwielmotor wordt je letterlijk vooruit getrokken en in de bochten levert dat soms gevaarlijke situaties op. Wij lichten onze klanten hierover in en waarschuwen ze voor de nadelen van een e-bike met voorwielmotor.

Heb je meer te besteden dan is een e-bike met middenmotor of achterwielmotor een oplossing. Let wel in de loop der jaren zijn de systemen steeds intelligenter geworden en hierdoor veel comfortabeler. Doornbikes levert fietsen die je helemaal kunt afregelen op diegene die de fiets berijdt. En dat is krachtig omdat niet iedereen over dezelfde conditie beschikt.

Doornbikes levert Klever e-bikes met een hele doordachte aandrijftechniek. Klever is het merk van Kymco, een groot Taiwanees bedrijf die heel veel ontwikkeling heeft gestopt Klever Mobility. Op dit moment één van de meest toonaangevende merken op het gebied van design, e-bike techniek en speed pedelec techniek.

Stel dat een nieuwe e-bike overweegt kom dan eens bij Doornbikes vrijblijvend proefrijden. Wij laten je kennismaken met verschillende e-bike technieken en dat is erg leuk om te ervaren. Elke e-bike heeft zijn eigen karakteristiek en dat ontdek je niet bij het even heen- en weer rijden in een straat. Daar moet je echt even de tijd voor nemen.

Op zoek naar meer stabiliteit?

Wil je altijd stabiliteit zodat je ten alle tijde veilig op de been blijft? Kijk dan eens naar onze andere oplossingen. Wij hebben driewielers maar ook hele sportieve driewielers die er erg mooi uitzien en waarbij het fietsen een echte beleving wordt. Hierbij heb je een comfortabele zit op een voorgevormde comfortabele zitting. Kom eens naar Doornbikes om je uitgebreid te laten informeren - er zijn zo veel mogelijkheden.

Wil je op een driewieler en toch sportief rijden? Denk dan eens aan een trike van Green Speed of ICE. Doornbikes is een samenwerking aangegaan met Jouta Ligfietsen en heeft daarom een groot assortiment van elektrische of niet elektrische trikes.

De overstap naar een driewieler zo gemaakt?

Niets is minder waar....het is echt een wereld van verschil. Wil je van een tweewieler afstappen en kom je proefrijden op een driewieler dan moet je dit echt de tijd geven. Doornbikes werkt zamen met ErgoZorg Handig uit Zevenaar om jou te begeleiden bij de overstap van een tweewieler naar een driewieler.

De overstap van een tweewieler naar een trike is veel gemakkelijker omdat je dan liggend kunt fietsen en dat is meteen een heel vertrouwde zit. Doornbikes organiseert samen met ErgoZorg Handig uit Zevenaar test-ochtenden zodat je op een laagdrempelige wijze vertrouwd kunt worden met andere vormen van mobiliteit.

Waarom is fietsen gezond?

Nederland is echt een land van fietsers. Nergens ter wereld zijn er (verhoudingsgewijs) zoveel fietsers. Niet voor niets zitten er ook dit jaar weer talloze fans aan de buis en radio gekluisterd zitten om de Tour de France te volgen. De fiets is naast een vervoersmiddel ook een mooi instrument om aan je fitheid te werken; fietsen is gezond. Zowel voor mensen die niet of nauwelijks trainen als voor fanatieke sporters. En je kunt zowel binnen als in de buitenlucht fietsen. Wat wil je nog meer?

Fietsen is een laagdrempelige manier om te bewegen, dat is natuurlijk altijd een pluspunt. Het kost je relatief minder inspanning dan bijvoorbeeld hardlopen, waardoor je het langer kunt volhouden. Dus als een cardio workout, waarbij je algemene uithoudingsvermogen wilt trainen, is dit ideaal. Daarnaast is de kans op blessures met fietsen gering, deze sport is weinig belastend voor gewrichten. Daarom adviseer ik mensen die nooit aan sport hebben gedaan of die veel overgewicht hebben om eerst te fietsen of te zwemmen. Kortom, fietsen is een prima cardio workout voor iedereen.

Interval-of weerstandstraining

Als je hard fietst, dan gebruik je jouw bilspieren, boven- en onderbenen intensief. Wanneer je dit met korte tussenpozen doet, dan bouw je ook sterkere spieren. Maar tegen een helling of heuvel fietsen werkt natuurlijk net zo bevorderlijk voor spieropbouw. Een duingebied met fietspaden is ideaal; op die manier werk je aan zowel conditie als sterke spieren. Bedenk dan wel, dat je het bovenlichaam nog op een andere manier moet trainen. Doe jezelf niet tekort met een half getraind lichaam.

Verbranding

Fietsen is perfect om jouw stofwisseling een boost te geven en daarmee extra calorieën te verbranden. Wist je dat je met 10 minuten fietsen ongeveer 97 calorieën verbrandt? Alle beetjes helpen en daarom raad ik fietsen zeker aan als een gezonde bezigheid.

Fietsen als medicijn

De Fietsersbond heeft ooit het boekje Fietsen als Medicijn uitgebracht. Deze uitgave was gebaseerd op een TNO onderzoek die aantoonde dat fietsen gezond is; fietsen heeft direct veel gunstige effecten op de gezondheid. Regelmatig fietsen kan zelfs beginnende diabetes type 2 terugdraaien en de risico op hart- en vaatziekten verlagen. Regelmatig fietsen verbetert namelijk de samenstelling van het bloed en de stroming ervan. Het zorgt voor de juiste flexibiliteit van de bloedvaten en de toestand van de vaatwanden. Door beweging (zoals fietsen) worden afvalstoffen beter afgevoerd, hierdoor neemt de kans op dichtslibbende vaten duidelijk af. Een half uur fietsen per dag is voldoende, maar als de vaatwanden al aangetast zijn, dan is het beter elke dag een uur te fietsen. Met beleid.

Niet alleen fysiek, maar ook psychisch

Sporten en bewegen heeft een gunstige uitwerking op je gemoedsgesteldheid. Het kan bijdragen aan zowel jouw lichamelijke als geestelijke gezondheid. Fietsen is daarop geen uitzondering. Wanneer je jezelf, niet tot uitputting fietst, dan geeft fietsen je juist meer energie en zorgt het voor een euforisch gevoel. Goed voor het lijf, maar dus ook goed voor het hoofd.

Fietsen? Doe het goed.

Veel fietsers krijgen steken of een zeurderige pijn in hun onderrug, omdat ze met een voorovergebogen houding fietsen. Voorkom dit door iedere vijf minuten, een minuut lang, even op de pedalen te staan. Hiermee ontzie je jouw onderrug tijdelijk en dwing je andere spieren om meer te werken. Dit is ook de kracht van spinning, waarbij je afwisselend zit en op de pedalen staat: een groepsles waarbij je op stationaire fietsen hele sessies in een sportzaal afwerkt. Veel sportscholen bieden deze groepslessen aan. Een mooi alternatief, zeker wanneer het buiten echt hondenweer is!

Doornbikes wil jou zo lang mogelijk veilig laten fietsen en bewegen! Dat is onze missie en daarom kunnen we een breed scala aan oplossingen aanbieden. Kom eens naar Doornbikes om je te laten informeren - er zijn zoveel manieren om het fietsen veilig en nog leuker te maken.

Proefrijden gaat op afspraak bel + 31 313 633 110 of stuur een email naar info@doornbikes.nl

 

 Laat een opmerking achter
x