Wij houden jou zo lang mogelijk mobiel !

Wij houden jou zo lang mogelijk mobiel !

Aandachtig, Deskundig, Geïnteresseerd, Gezellig & Persoonlijk !

Aandachtig, Deskundig, Geïnteresseerd, Gezellig & Persoonlijk !

Klantenoordeel - Google 4,9 / Kiyoh 10

Klantenoordeel - Google 4,9 / Kiyoh 10

thuiswinkel waarborg
Doornbikes werkt nu samen met Öhlins Suspension Service!

 

Doornbikes gaat samenwerken met Öhlins Suspension Service!

Doornbikes kreeg steeds vaker de vraag om bestaande en nieuwe mountainbikes te upgraden met andere veerdempers. Öhlins dempers zijne en klasse apart en deze willen wij graag aanbieden aan onze klanten. Öhlins heeft naam en faam gemaakt in de race-, rally- en motorsportwereld. Met de huidige reeks dempers is er een uitgekiend assortiment voor de veeleisende mountainbikers. En bij Doornbikes is fietsen maatwerk!

Öhlins timmert lekker aan de weg. Eigenlijk meer naast de weg, we ze hebben hun range mtb dempers uitgebreid. Allemaal race-georiënteerd spul voor 29ers en 27,5″ bikes. De RXF 36 Coil is een vork met stalen spiraalveren, de 27,5″versie hiervan is een luchtgeveerde vork en daarnaast is er nog een vernieuwde set lichtgewicht veren voor op de achterdempers. De nieuwe producten zijn ontwikkeld voor de Downhill en Enduro scene, voor serieus misbruik dus.

Nieuwe Öhlins RXF vorken voor 29″en 27,5″

 

Öhlins timmert lekker aan de weg. Eigenlijk meer naast de weg, we ze hebben hun range mtb dempers uitgebreid. Allemaal race-georiënteerd spul voor 29ers en 27,5″ bikes. De RXF 36 Coil is een vork met stalen spiraalveren, de 27,5″versie hiervan is een luchtgeveerde vork en daarnaast is er nog een vernieuwde set lichtgewicht veren voor op de achterdempers. De nieuwe producten zijn ontwikkeld voor de Downhill en Enduro scene, voor serieus misbruik dus.

Details: RXF 36 COIL

Spiraalveren maken een revival door volgens Öhlins. De RXF36 Coil is de nieuwste aanwinst op dit gebied. Een vork die harde hits kan absorberen en makkelijk in te stellen is. Dit is de evenknie van de TTX 22 M achterdemper, samen een topcombinatie…aldus de makers hè!

Het mooie is dat je de coil (spiraalveer) simpel kunt vervangen, waarmee deze snel aanpasbaar is voor ieder terrein. Finetunen doe je door de preload in te stellen, daarna is het gewoon gaan met die banaan. Door de lineare werking van deze spiraal is zijn gedrag heel voorspelbaar en betrouwbaar. Intern is de vork in te stellen van 110mm tot 160mm travel. De veren zijn er zoals gezegd in diverse uitvoeringen met steeds 0.9N/mm toename. Met de externe preload adjuster kun je de rijhoogte makkelijk instellen, zonder dat dit ten koste gaat van de gevoeligheid op kleine oneffenheden.

Lees hier een TESTVERSLAG

Laat een opmerking achter
x