Wij houden jou zo lang mogelijk mobiel !

Wij houden jou zo lang mogelijk mobiel !

Aandachtig, Deskundig, Geïnteresseerd, Gezellig & Persoonlijk !

Aandachtig, Deskundig, Geïnteresseerd, Gezellig & Persoonlijk !

Klantenoordeel - Google 4,9 / Kiyoh 10

Klantenoordeel - Google 4,9 / Kiyoh 10

thuiswinkel waarborg
Fietsen en wandelen zijn dé activiteiten tijdens de Corona pandemie!

We raken er maar niet over uitgepraat: fietsen en wandelen, de kern van ons bewegen. Wat nadenken voor de ziel is, is fietsen en wandelen voor ons lichaam. Sinds de pandemie om zich heen sloeg en de wereld wist te temmen, zijn we dan ook niet meer te stoppen als het op wandelen aankomt. Natuurparken raken overspoeld, op strava delen we onze fiets- en wandeltochtjes en nog nooit leerden we onze eigen buurt zo goed kennen.

Wat is het toch, dat ons zo aantrekt in het teruggrijpen op de fiets en de benenwagen? Als de pandemie niet had toegeslagen, waren we zeer waarschijnlijk nooit zo massaal gaan bewegen in onze eigen omgeving! Betekent dat ook dat we bij het 'verdwijnen' van de pandemie onze nieuwe volkssport nummer één zullen vergeten en wederom degraderen tot hobby voor ouderen?

Massaal verslaafd aan wandelen? Waarom?

Wandelen is gezond, daar is iedereen het over eens. Wandelen vermindert de kans op hart- en vaatziekten, wandelen verbetert de conditie van hart en bloedvaten, wandelen verlaagt het cholesterolgehalte, wandelen heeft een bloeddrukverlagend effect, wandelen helpt het lichaamsgewicht op peil te houden, wandelen vermindert de kans op osteoporose, wandelen verbetert het algemene uithoudingsvermogen, wandelen versterkt de spieren en wandelen zorgt voor mentale ontspanning -om maar wat zaken te noemen

Drie tips om wandelen uitdagender te maken

En aangezien we deze trend willen doorzetten, en nooit meer willen kwijtraken, is het belangrijk om wandelen wat uitdagender te maken. Zo kunnen we ons voorstellen dat je de eigen buurt wel hebt uitgespeeld en opzoek bent naar nieuwe uitdagingen. Bij deze drie tips om jouw wandelingen te voorzien van wat extra's.

Verhoog het tempo

Simpel en effectief. Probeer je pas net iets te versnellen en je maakt meer kilometers in minder tijd. Blijf wel op je houding letten: hoofd omhoog, schouders ontspannen, buik in en navel opgetrokken

Verleng de afstand

Net als met gymmen of hardlopen wordt wandelen een stuk uitdagender als je niveau gelijkmatig opschroeft. Kies voor elke keer één kilometer meer en kijk hoe dat gaat. Zwaar? Dan wacht je even met opschroeven. Makkelijk? Dan kun je er nog wat kilometers tegenaan gooien.

Kies een looppad

Of combineer beiden en implementeer ze in een uitdaging: een looppad, zoals échte wandelaars dat doen. Elke weekend pak je de trein naar de plek waar je was gebleven om weer flink wat kilometers van je doel af te snoepen. Denk aan het vogelpad, pieterpad of voor de bizarre bikkels de Sint Jakobsroute, naar Santiago de Compostella. Wandelse, mannen!

Massaal verslaafd aan fietsen? 10 redenen waarom fietsen gezond is!Fietsen is goed om vele ziektes te voorkomen.
Met fietsen verklein je de kans op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Daarnaast heeft fietsen een positief effect op je bloed. De samenstelling van je bloed verandert en door de beweging van het fietsen en je verhoogde hartslag gaat het sneller stromen. Dit stelt een arts-onderzoeker van het Leids Universitair Medisch Centrum. Ook worden de bloedvaten flexibeler en sterker en slibben ze minder snel dicht.

Fietsen is goed om te ontspannen en helpt tegen stress
Tijdens het fietsen is het mogelijk om even aan iets anders te denken. Lange ritten ontspannen de geest. Het heeft effect op je hele lichaam en gevoel; je lijf en ademhaling komen tot rust, maar ook je hoofd. Fietsen heeft positieve effecten op het verminderen van stressklachten en tijdens het fietsen maakt je bepaalde stofjes aan, zoals endorfine en serotonine. Deze stofjes geven een geluksgevoel.

Fietsen zorgt ervoor dat je beter slaapt
Uit onderzoek blijkt dat we beter kunnen slapen als we elke dag een stukje fietsen. Door slechts 30 minuutjes per dag te trappen val je sneller in slaap én slaap je zelfs een uur langer door. Door buiten te zijn en hierdoor meer in het daglicht bent, ben je beter in staat je natuurlijke slaapritme terug te vinden. Daarnaast zorgt zonlicht ervoor dat de aanmaak van het stresshormoon cortisol vermindert, dit kan weer bijdragen aan een goede nachtrust.

Fietsen helpt tegen overgewicht
Fietsen is een hele goede manier om die extra kilootjes kwijt te raken. Wist je dat je met 10 minuten fietsen ongeveer 97 calorieën kan verbranden? Fietsen is een low impact training, die de gewrichten bijna niet belast. Je maakt soepele en gelijkmatige bewegingen. Als je al wat zwaarder bent, is fietsen ook een goede oplossing. Het grootste gedeelde van je gewicht zit op het zadel, dus je knieën en enkels hoeven dit gewicht niet te dragen.

Fietsen zorgt voor het ‘breineffect’
Als je fietst zet je niet alleen je lichaam in beweging, maar ook je hersenen. Fietsen bevordert de bloedtoevoer naar onze hersenen, waardoor er meer zuurstof in ons brein terechtkomt. Zo worden er meer proteïnen geproduceerd om nieuwe hersencellen te creëren. Daarnaast zorgt fietsen ervoor dat de verschillende delen van ons brein beter met elkaar kunnen communiceren, waardoor onze cognitieve capaciteit vergroot. Dit houdt in dat onze inzichtelijke vaardigheden – die te maken hebben met het denken, het verstand, het intellect en het menselijk kenvermogen – verbeteren.

Fietsen zorgt voor een betere spieropbouw
Tijdens het fietsen gebruik je niet alleen je benen en voeten om de trappers rond te kunnen draaien. Je gebruikt ook nog vele bijkomende spieren, onder meer om te sturen, in balans te blijven, om jezelf in positie te houden en om extra kracht te zetten. Met een regelmatige fietstocht werk je dus flink aan je spieropbouw. Als je een half uur tot een uur per dag fietst, is dat al voldoende voor het opbouwen van een goede conditie en sterkere spieren.

Fietsen is een sociale bezigheid
Je kan natuurlijk alleen fietsen, maar het is ook erg leuk om samen een fietstocht te maken. Tijdens het fietsen kan je gezellig kletsen, lachen en luisteren. Het begint al met naar school gaan; kinderen fietsen zelden alleen naar school. Als ze samen door weer en wind fietsen, scheppen ze al snel een band. Om je emotioneel goed te ontwikkelen, is het belangrijk om sociale contacten te hebben. Daar kan een fietstochtje met vrienden je dus bij helpen!

Fietsen kan altijd en overal
Fietsen is super laagdrempelig. Omdat het zo makkelijk te gebruiken is, pak je de fiets ook sneller. Je kan fietstochtjes inplannen op momenten dat je toch al ergens naar toe gaat, zo krijg je toch je beweging zonder dat je (veel) extra tijd kwijt bent. Ook kan je met de fiets op veel meer plekken komen dan met de auto. Met bijna 35.000 kilometer aan fietspaden in Nederland zijn er voor de meeste mensen nog genoeg plekjes te ontdekken. Wist je dat Doornbikes ook verschillende routes heeft samengesteld?

Door te fietsen krijg je het gevoel van vrijheid
Fietsen geeft een heerlijk gevoel van vrijheid, je bent je aan het ‘onthaasten’. Wanneer je terugfietst van je werk kom je heerlijk ontspannen thuis aan. Je kunt op de mooiste plekken komen en fietsen stelt je in staat op een rustgevende manier steden of landschappen te ontdekken. Geen verplichtingen, geen stress en lekker in beweging.

Als je fietst ben je buiten in de natuur
Soms merk je pas hoe mooi de Nederlandse natuur is als je er doorheen fietst. Vanuit de auto trekt dit landschap je namelijk veel sneller voorbij. Op de fiets zie je dan veel meer. Ook is het gezond om regelmatig in de natuur te zijn, je stemming verbetert wanneer je eropuit trekt, je hebt minder negatieve gedachten en je ervaart minder stress. Tevens neemt je mentale vermoeidheid af. Voldoende buiten zijn zorgt ervoor dat je genoeg vitamine D opneemt. Het is natuurlijk ook heerlijk om de buitenlucht op te snuiven tijdens een lange fietstocht.

Belangrijk om aan te denken bij het fietsen

Naast dat fietsen een goed alternatief is voor sporters, is fietsen ook een goed alternatief om mee naar het werk te gaan in vitale beroepen of om boodschappen mee te doen als er wordt gekeken naar de huidige richtlijnen. Hiermee kan het openbaar vervoer vermeden worden. Recreatief fietsen is een goede manier om toch in beweging te blijven en om je gedachten te verzetten. Maar het is wel belangrijk om aan de volgende richtlijnen te denken tijdens het fietsen:

  • Fiets niet in een groep
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar
  • Probeer om drukke punten te vermijden waar het mogelijk is
  • Als je bij een verkeerslicht moet wachten, kies er dan voor om achter elkaar te wachten en niet naast elkaar
  • Was na het fietsen goed je handen, vooral als je bijvoorbeeld oppervlakken zoals de knoppen van verkeerslichten hebt aangeraakt
  • Neem geen risico’s die kunnen lijden tot een ongeval. De medische zorg heeft het al zwaar genoeg

(Bron: Fietsersbond)

Er wordt ook veel geïnvesteerd in attributen die het fietsen en wandelen vereenvoudigen zoals stappentellers, sporthorloges, gps horloges, handige wearables, multisporthorloges en hartslagmeters.

We wensen iedereen veel plezier tijdens het fietsen en wandelen.
 
{"one"=>"{{ count }} opmerking", "other"=>"{{ count }} opmerkingen"}
afecikmolet February 28, 2021

] Amoxicillin 500mg bae.leef.doornbikes.nl.moe.mw http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

enacixagupop February 28, 2021
500 Mg Dosage[/url] Amoxicillin 500mg Capsules qwl.psci.doornbikes.nl.pul.es http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
Laat een opmerking achter
x