Wij houden jou zo lang mogelijk mobiel !

Wij houden jou zo lang mogelijk mobiel !

Aandachtig, Deskundig, Geïnteresseerd, Gezellig & Persoonlijk !

Aandachtig, Deskundig, Geïnteresseerd, Gezellig & Persoonlijk !

Klantenoordeel - Google 4,9 / Kiyoh 10

Klantenoordeel - Google 4,9 / Kiyoh 10

thuiswinkel waarborg
Pijntjes op de fiets wat kun je er aan doen? Begin met een meting van Cyclefit

Een zacht zadel help tegen zadelpijn of niet?

Rijd je kortere ritjes dan kan een zacht zadel nog wel comfortabel aanvoelen. Maar bij langere ritten veroorzaakt een zacht zadel juist problemen. Dit ga vaak ook nog eens gepaard met een onjuiste zadelbreedte. Ofwel de zitbotjes worden niet voldoende ondersteund. Doordat het zweet niet weg kan, wordt de warme huid vochtig en gaat door overmatige wrijving deels kapot. Helemaal in combinatie met een zweterige katoenen broek of een broek met naden die de huid beschadigen. Ook de druk op je zitbeenderen of edele delen kan zo pijnlijk worden dat je bijna niet meer weet hoe je moet zitten. Dan helpt niets meer.

Voorkomen is dus beter dan genezen en vandaar dat we heel erg veel aandacht besteden aan de zitpositie op de fiets want dit maakt dat je of met plezier fiets of helemaal geen zin meer hebt in het fietsen.

Geen zin om te fietsen vanwege pijn?

Dat is natuurlijk heel erg jammer want fietsen heel erg gezond. Het is goed voor je hart, longen en spieren en erg ontspannend voor je hoofd. Voorkom vooral dat je te grote afstanden in één keer wilt overbruggen. je kweekt dan echt zitvlees door het vele fietsen en daar is je achterwerk sowieso blij mee.

Al die pijntjes op de fiets wat kun je er aan doen?

Stekende pijn tussen schouderbladen, kniepijn en zelfs hoofdpijn: als spieren en pezen langdurig een ongemakkelijke houding moeten aannemen, kan dit tal van klachten geven.

Koop een fiets in de juiste maat en zorg voor een goede zitpositie. Zadel, pedalen en stuur moeten in de juiste verhouding staan. Dit verschilt per persoon, want elk lichaam is anders.

Als je niet goed op de fiets zit dan moet jouw lichaam zich steeds aanpassen en of corrigeren met alle gevolgen van dien. Je krijgt vaak op ongewenste plekken kramp of dove gevoelens en dat verhinderd het fietsplezier!

Zadel kiezen

Kies een zadel dat bij jouw lichaam past. De afstand tussen de zitbotjes bepaalt hoe breed het zitgedeelte van jouw zadel moet zijn.

Er zijn zadels met een uitsparing om de geslachtsdelen te ontlasten maar die uitsparing moet dan wel op de juiste plek zitten.

Over het algemeen moet een zadel niet te zacht zijn - een harder zadel ventileert beter en er is minder wrijving omdat je meet bovenop het zadel zit. En hierdoor zit je veel ontspannener op je fiets!

Maak altijd diverse proefritten op het voorgestelde zadel. Bij Doornbikes volgt het juiste zadel uit de zitbotmeting die een integraal onderdeel uitmaakt van het Cyclefit systeem. Bij ons geldt het devies - niet goed geld terug! - voor alle zadels die wij voorstellen. Geef het in ieder geval 3 tot 4 weken de tijd pas dan raak je helemaal gewend en zal het zadel helemaal gaan passen!

Koop een fiets in de juiste maat en zorg voor een goede zitpositie. Zadel, pedalen en stuur moeten in de juiste verhouding staan. Dit verschilt per persoon, want elk lichaam is anders.

Laat je niet beperken één of meerdere pijntjes!

Meestal zit je niet goed op je fiets en zorg er dus vooral voor dat je goed op je fiets komt te zitten. Bij Doornbikes besteden we hier veel aandacht aan en kom je gegarandeerd goed op je fiets te zitten. Ook als je ergens anders een fiets hebt gekocht kunnen wij deze fiets helemaal op jou afstemmen! Het is het meer dan waard om hier aandacht aan te besteden.

Een fiets moet zitten als een maatpak!

Heb je klachten tijdens het fietsen? Laat dan eens een fietsmeting doen Cyclefit. Dit is de meest complete fietsmeting die er bestaat! Deze meting begeleid jou helemaal naar de juiste fiets! Of dat nu en city-bike, mountainbike, speed pedelec of racefiets is - alle fietsen worden in dit programma meegenomen.

De eerste stap is daarom een fiets te zoeken die bij jouw lichaam past en dat begint dus bij de Cyclefit meting. Is alles gemeten? Dan kunnen wij jouw ideale fiets helemaal afstellen. En dan kun je ontspannen en zonder verdere ongemakken gaan fietsen.

Wil je meer weten over de Cyclefit? Neem dan contact op via info@doornbikes.nl of bel 0313 633 110.

Laat een opmerking achter
x