Wij houden jou zo lang mogelijk mobiel !

Wij houden jou zo lang mogelijk mobiel !

Aandachtig, Deskundig, Geïnteresseerd, Gezellig & Persoonlijk !

Aandachtig, Deskundig, Geïnteresseerd, Gezellig & Persoonlijk !

Klantenoordeel - Google 4,9 / Kiyoh 10

Klantenoordeel - Google 4,9 / Kiyoh 10

thuiswinkel waarborg
Testen van TexLock fietssloten Eyelet en Orbit

Review tex-lock Orbit en Eyelet

Wanneer je met je fiets naar je werk gaat of op reis, wil je jouw dierbaarste bezit overal met een gerust hart kunnen achter laten. Niet in de laatste plaats omdat de huidige verzekeraars een extra slot verlangen. Let op: een insteekketting alleen is niet meer voldoende bij een fiets die een hogere waarde heeft dan € 3.500,00. Welk fietsslot zorgt voor voldoende zekerheid om te voorkomen dat sneldieven met jouw fiets aan de haal gaan? Wij testten uitgebreid twee fietssloten van tex-lock: de tex-lock orbit en de tex-let eyelet met U-lock. In deze blog vind je onze eerlijke mening over deze fietssloten terug. Zo kan je zelf beslissen of deze sloten voldoende bescherming en gemak bieden om mee te nemen op jouw fietstocht.Fietssloten en ART-keurmerk

We kunnen uiteraard onze eigen mening geven over deze tex-lock fietssloten, maar we willen ook graag een beknopte technische uitleg geven over fietssloten in het algemeen. Om een betrouwbaar fietsslot te hebben, moet het getest zijn volgens het ART-keurmerk. Zij houden zich bezig met het testen en certificeren van sloten voor fietsen, bromfietsen, motorfietsen (tweewielige voertuigen dus). Het doel hiervan is om een label te creëren met het oog op diefstalpreventie.

Waarom is dit belangrijk? In de eerste plaats wordt er rekening gehouden met de nieuwste technieken en technologieën. Hoe hoger dit ART-label is, hoe beter de bescherming tegen diefstal zal zijn. Meer informatie vindt u op hun website. Wanneer je jouw fiets laat verzekeren tegen diefstal, verplichten verzekeringsmaatschappijen je om ook te beschikken over een slot dat minstens het ART2-label heeft. dat je een slot hebt dat minstens het ART2-label heeft. Wij zijn dealer van Kingpolis en hier kun je met een gerust hart een casco compleet verzekering voor 3 jaar en langer afsluiten.

Lees alles over door de klikken op Kingpolis fietsverzekering

In het algemeen mag je ervan uitgaan dat een ART2 slot voldoende bescherming biedt om je fiets veilig achter te laten. Hoe hoger het label, hoe zwaarder de sloten worden en een ART3 tot ART5 slot meenemen op een fietstocht is naar onze mening niet erg praktisch. Onze beide tex-locks hebben een ART2 keurmerk en zouden dieven moeten overhalen om over te gaan naar een makkelijker doelwit.

Waarom hebben we gekozen voor tex-lock fietssloten?

Wij krgen nog al eens de vraag of er geen lichte kettingsloten bestaan - de meeste zijn namelijk best wel zwaar. En dat is niet echt aan te bevelen zeker niet als je voor langere tijd met de fiets gaat reizen. Zware sloten nemen te veel plaats in zijn lastig om aan je frame te hangen en vergroten de kans op beschadiging van je fiets.  Over het algemeen is de lengte ook gelimiteerd omdat ze anders gewoon te zwaar worden.

Daar komt bij dat Doornbikes ook veel aangepaste fietsn van Van Raam en Huka verkoopt. Over het algemeen zijn de berijders van deze fietsen wat ouder en dan is zo'n zwaar slot echt wel lastig te hanteren.

Doornbike besloot op zoek te gaan naar een leverancier die lichtere sloten kon leveren zonder afbreuk te doen aan kwaliteit en aan het keurmerk. Je kunt op onze site alle informatie vinden zie de volgende link TexLock Sloten


De texLock Orbit is een slot met een vaste sluiting terwijl de Texlock Eyelet een oog heeft waardoor je dit slot eenvoudig op meerdere manieren kunt gaan gebruiken. 

tex-lock orbit

tex-lock eyelet

 • Verkrijgbaar in 3 maten

 • Gewicht: 700g tot 1200g

 • Lengte: 80cm tot 160cm

 • Komt samen met een kleiner U-lock of groter X-lock

 • Prijs: €119 tot €149

 • Meer informatie op de website van tex-lock

Zijn de tex-lock sloten aan te bevelen?

Wij bevelen de TexLock sloten van harte bij jullie aan - we hebben ze zelf getest en we horen ook van diverse testrijders hele goede berichten.

De directe voordelen zijn:

 • Het stevige maar zeer flexibele textiel aan de buitenkant is voor ons een game changer. Tot nu toe zijn we nog geen ander ART2 gecertificeerd slot tegengekomen dat zo flexibel is als deze.

 • Dit maakt ze praktisch in gebruik. Tijdens het fietsen wikkelen we ze om onze zadelpen. Je sluit ze gemakkelijk rond een boom, een fietsenrek, iemands brievenbus, je eigen lichaam... waar dan ook! Voor de eyelet is hierin zeer flexibel.

 • Het textiel beschadigt jouw frame niet (heel fijn).

 • Het "click and go" systeem maakt de orbit zeer snel in gebruik.

 • Een hele geruststelling dat deze sloten echt goed zijn! Maar toch probeer je fiets toch altijd zo velig mogelijk te stallen met toezicht indien mogelijk. Dat is nog steeds de beste manier!

 • De sloten zien er ook nog eens erg goed uit! Het oog wil ook wel eens wat.
De TexLock eyelet is super handig om rond de zadelpen te bevestigen

Geen nadelen aan TexLock?

We zijn hier om eerlijke feedback te geven aan jullie; dit houdt ook in dat we tex-lock willen wijzen op een paar kleine minpunten:

 • We vinden de lengte van de Orbit perfect voor een stadsfiets, maar we hadden hem graag 20 tot 40 cm langer gezien. We zetten de fietsen vaak op slot terwijl de fietstassen nog op de bagagedragers zitten, dit maakt het soms wat lastiger om de Orbit om een ander object te wikkelen. (we hebben natuurlijk het geluk dat we beide sloten bij ons hebben en de eyelet maakt dit wel mogelijk).

 • Het U-lock dat we gebruiken in combinatie met de eyelet is perfect voor onze reis, maar er is één ding dat een beetje tegen steekt. We gebruiken het nu al een maand in behoorlijk koud weer en het gaat niet altijd zo soepel open en dicht als we zouden willen. Waarschijnlijk hebben alle sloten dit probleem en een beetje olie lost dit probleem snel op, maar je vloekt weleens als je bij vriestemperaturen het slot niet onmiddellijk open krijgt.

 • Met een prijskaartje van €119 tot €159 zijn ze niet goedkoop, er zijn ART2-sloten voor minder geld. Wij steunen echter graag kleinere bedrijven zoals tex-lock. Naar onze mening zijn ze het geld waard, maar we zouden het begrijpen als deze boven iemands budget zouden liggen.

Welke tex-lock past het best bij mij?

Om tot de kern van de zaak te komen, er is maar één persoon die deze vraag volledig kan beantwoorden en dat ben je zelf. We kunnen alleen maar hopen dat onze korte beschrijving je een gevoel kan geven wat je kunt verwachten als je een van deze tex-locks zou kopen. 

Onze voorkeur gaat uit naar de tex-lock eyelet met U-slot voor een wereldreis per fiets, vanwege zijn veelzijdigheid. Het gebruiksgemak weegt op tegen het gewicht van het slot. Wanneer je je fiets in allerlei omstandigheden op slot moet zetten brengt dit fietsslot je volgens ons verder dan de orbit. Als je op zoek bent naar een slot waarmee je je fiets snel op slot kunt zetten in het centrum van de stad, dan is de orbit zeker de juiste keuze.

Heb je nog vragen neem dan direct contact op via 0313 633 110 of stuur een email naar info@doornbikes.nl
Ben je enthousiast geraakt over TexLock sloten? Kom naar de winkel en test ze zelf op jouw fiets.
Laat een opmerking achter
x