Belangrijk om te weten bij het kiezen van een rollator:

Stabiliteit

Voor de meeste mensen is de behoefte aan stabiliteit een van de belangrijkste redenen waarom ze overwegen een rollator aan te schaffen.

Volgens de traditionele benadering dragen de breedte en het gewicht bij aan de stabiliteit. Van onze kant zijn wij van mening dat het ontwerp van de rollator net zo belangrijk is. TOPRO rollators staan ​​bekend om hun uitstekende stabiliteit, en al onze rollators worden zorgvuldig gecontroleerd door onze ervaren ontwerpers in het testlaboratorium, daarna getest en goedgekeurd door de Duitse certificeringsinstantie TÜV. 

Opvouwbaar

Als u veel reist of vaak met de auto reist, kan het handig zijn om een ​​rollator te hebben die gemakkelijk op te vouwen is.

Alle TOPRO rollators zijn opvouwbaar. Met name de Odyssey heeft een unieke vouw die het te vervoeren volume verder verkleint. 

Net / Boodschappentas

Een net of boodschappentas maakt het gemakkelijker om aankopen en andere goederen te vervoeren. Alle TOPRO rollators worden geleverd met een net of een boodschappentas. Hun capaciteit varieert naargelang het model, van 5 kg tot 15 kg voor TOPRO Olympos ATR / ATR Slim. De modellen TOPRO Odyssé, TOPRO Troja 5G, TOPRO Olympos ATR / ATR Slim en TOPRO Pegasus hebben uitneembare boodschappentassen met klep. 

Remmen

Een goed remsysteem geeft een gevoel van stabiliteit, rust en veiligheid. De overgrote meerderheid van rollators heeft aandrijfremmen die worden geactiveerd wanneer de remhendels worden gebruikt.

Wilt u maximale controle over de rollator voordat u vertrekt, of heeft u niet de reflexen om direct te remmen, kies dan voor een rollator met een achteruitremsysteem. 

Ontwerp / Uitstraling

Een rollator verbetert de kwaliteit van leven en het gevoel van zelfstandigheid. Elke gebruiker mag trots zijn op zijn rollator! Daarom kan het ontwerp van de rollator van groot belang zijn. Zo kunt u bij onze TOPRO Troja 5G of TOPRO Olympos ATR / ATR Slim rollator kiezen uit diverse kleuren voor het frame. 

Accessoires

Een rollator die dagelijks wordt gebruikt, moet aan veel behoeften voldoen en zich aanpassen aan verschillende situaties. Het is daarom verstandig om een ​​rollator te kiezen die plaats biedt aan diverse accessoires. Raadpleeg ons brede assortiment accessoires op onze website of in onze catalogus. 

Wielen

Wielen met een grote diameter maken het gemakkelijker om zich op moeilijke bodems te verplaatsen, zoals kasseien of onverharde wegen. Als u uw rollator vaak buiten moet gebruiken, raden wij TOPRO Olympos ATR / ATR Slim aan. Wij bieden verschillende soorten wielen aan voor TOPRO Odyssé, TOPRO Troja 5G en TOPRO Olympos ATR / ATR Slim. Sommige wielen zijn meer geschikt voor gebruik binnenshuis, terwijl andere, met name allroad-wielen en tandwielen, geschikt zijn voor gebruik buitenshuis. 

Lengte en gewicht

Uw rollator moet geschikt zijn voor uw lengte. Als algemene regel geldt dat de handvatten van de rollator zich ter hoogte van de polsen van de gebruiker moeten bevinden wanneer de gebruiker zijn armen laat hangen. De meeste rollators zijn er in twee of drie maten.

Brede rollators geven vaak een betere indruk van stabiliteit dan smalle, maar de stabiliteit hangt ook af van de constructie van de rollator. Daarnaast is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de rollator niet breder is dan de deuren van uw accommodatie. Bedenk ten slotte dat zware en brede rollators moeilijker te vervoeren zijn.