Bakfiets 2 wieler Pendle zwart-grijs
Onze tips bij het kopen van een bakfiets - waar moet je op letten? Lees onze tips!

 Met de juiste bakfiets haal je het meeste plezier uit het fietsen met een bakfiets. Met zoveel aanbod aan fietsen is het best moeilijk om de juiste bakfiets te vinden die helemaal aansluit op jouw behoeften. We geven je graag allerlei tips zodat je straks de juiste bakfiets kunt kiezen.

Wat is je budget?
Bakfietsen zijn er in allerlei soorten en maten. Maar je kunt ook bijvoorbeeld een speciale bakfiets bestellen waarbij al jouw persoonlijke wensen in één keer worden ingevuld. Maar alles heeft zijn prijs en zo ook bij bakfietsen. Dus bepaal een budget waar jij je nog goed bij voelt en als de prijs- kwaliteit verhouding goed is dan kun je best een bakfiets met een kleiner budget kopen. Om je te helpen om jouw budget goed te kunnen bepalen zetten we een aantal mogelijkheden op een rij.

Bakfietsen tot ca. € 2.500:
Deze bakfietsen zijn gemaakt voor incidenteel gebruik. De gebruikte materialen zijn vaak wat goedkoper van kwaliteit. De bakfietsen zijn niet altijd elektrisch uitgevoerd. En als ze wel elektrisch zijn uitgevoerd dan is de capaciteit van de accu meestal klein en het motorvermogen ook niet echt heel fors te noemen. Maar dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Jij kiest per slot van rekening iets dat binnen de grenzen van je budget valt en je kunt dan ook niet alles verwachten. Denk er aan dat de slijtagedelen zoals bijvoorbeeld tandwielen, trapas en ketting ook harder slijten dan bij een wat duurdere fiets. Vogue heeft prima bakfietsen in een goede prijs- en kwaliteitverhouding.

Bakfietsen van € 2.500 tot € 3.300:
Is je besteedbaar budget groter dan hebben de bakfiets meestal een elektrische aandrijving met een accucapaciteit boven de 400 Wh en een groter motorvermogen. De motor is meestal in het achterwiel gemonteerd of als middenmotor. Deze bakfietsen zijn geschikt voor dagelijks gebruik en hebben ook een grotere actieradius. Ze zijn bestand tegen verschillende weersinvloeden en je kunt ze makkelijk een keertje in de regen laten staan. Maar natuurlijk kun je altijd een bakfietshoes gebruiken dat is ook het beste voor het behoud van je bakfiets. De componenten zijn echt veel hoogwaardiger dan goedkopere bakfietsen. Deze bakfietsen worden meestal uitgevoerd met hydraulische schijfremmen. Bij deze bakfietsen kun je vaak speciale wensen kenbaar maken en dan kunnen deze tegen meerprijs worden uitgevoerd.

Bakfietsen van € 3.300 tot € 10.000 +:
Is je besteedbaar budget nog ruimer dan kom je echt in het high end segment terecht. Hier kun je je bakfiets bijna zelf gaan samenstellen waarbij de kleur ook soms kan worden bepaald. Deze bakfietsen zijn zeer duurzaam vervaardigd en kunnen heel veel worden ingezet en zijn voor diverse transporten geschikt. Deze duurdere bakfietsen worden meestal ingezet voor dagelijks gebruik en professionele toepassingen. De bakken kunnen uit verschillende materialen worden gebouwd.  De bakken kunnen uit verschillende materialen worden gebouwd. de bakfietsen in het duurdere segment kunnen onafhankelijke vering hebben waardoor de bakfiets zeer comfortabel aanvoelt. Butchers & Bicycles maakt bakfietsen met een zeer geavanceerd veersysteem waardoor je op alle ondergronden maximaal comfort gewaarborgd is.

Frank Willems SociBike art

Je kunt je eigen bakfiets laten personaliseren en duurdere bakfietsen worden heel vaak door bedrijven aangekocht. Dit zijn de bakfietsen die dagelijks intensief worden gebruikt en in een bepaalde huisstijl worden afgewerkt. hebt.