Doornbikes wil je graag meenemen in de wereld van Speed Pedelecs! 

Wat is nu precies een Speed Pedelec?

Een speed-pedelec (‘high speed e-bike’) is een tweewieler met elektrische trapondersteuning tot maximaal 45 kilometer per uur. Voor de speed-pedelec gelden dezelfde regels als voor de bromfiets. De speed-pedelec moet een gele bromfietskentekenplaat hebben om op de openbare weg te mogen rijden. De bestuurder is minimaal 16 jaar en in bezit van een bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM). Het dragen van een goedgekeurde bromfietshelm (norm ECE 22.05) of een goedgekeurde speed-pedelec-helm (norm NTA 8776:2016) is verplicht. Een speed-pedelec rijdt op een fiets/bromfietspad of op de rijbaan, dus niet op een fietspad!

 

Hoe herken je de speed-pedelec?

- een geel kenteken
- fietser draagt een helm
- een achteruitkijkspiegel
- mag maximaal 45 km/h
- heeft een reflector
- moet op het bromfietspad of op de rijbaan

  Speedpedelec

  Verkeersregels voor een speed-pedelec

  Voor een speed pedelec gelden dezelfde verkeersregels als voor bromfietsen.

  Maximumsnelheid speed-pedelec

  Voor een speed-pedelec gelden de volgende maximum -snelheden:
  - Op de rijbaan 45 km/h
  - Op het fiets/bromfietspad buiten d bebouwde kom 40 km/u
  - Op het fiets/bromfietspad binnen de bebouwde kom 30 km/u

  Overige regels

  - Je moet minimaal 16 jaar zijn;
  - Een bromfietsrijbewijs (type AM) hebben;
  - Een goedgekeurde bromfietshelm (norm ECE 22.05) of een goedgekeurde speed-pedelec-helm (norm NTA 8776:2016) dragen;
  - Een gele bromfietskentekenplaat achterop uw speed-pedelec hebben;
  voor uw speed-pedelec een verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) hebben;
  - Op het fiets/bromfietspad rijden (of op de rijbaan). Je mag dus niet op het fietspad rijden;
  - Het kentekenbewijs bij u hebben.

  Uitzonderingen regels speed-pedelecs

  Sommige gemeenten en provincies hebben afwijkende of aanvullende regels voor de plek van speed-pedelecs op de weg. Neem hierover contact op met uw gemeente of het provinciehuis.

  Tot zover de definitie van een speed pedelec. Een speed pedelec heeft veel voordelen als je snel van A naar B moet. Bijvoorbeeld naar je werk of je volgende afspraak. er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan en meestal is goedkoop duurkoop. Op een speed pedelec rijdt toch al zo'n 45 km/u en dat zijn snelheden waarbij je in alle omstandigheden veilig wilt voelen!

  Het is daarom erg belangrijk dat de speed pedelec ook op hoge snelheden altijd stabiel blijft rijden. Het is het gevoel dat je alleen kunt ervaren als je een proefrit op een speed pedelec maakt. Maak daarom altijd een proefrit en laat je breed informeren over alle ins- en outs.

  Doornbikes is gespecialiseerd in speed pedelecs en de fietsen die wij aanbieden zijn allemaal uitgebreid door ons zelf getest. We hebben gezoken voor Klever Mobility. Achter dit bedrijf staat een Taiwanese multinational Kymco genaamd. Zij hebben ontzettend veel ervaring als het gaat om mobiliteit en kwaliteit.

  Klever Mobility is een dochteronderneming van Kymco. Met meer dan 50 jaar ervaring in de scooter en motorfiets industrie, waarvan de afgelopen 25 ook op elektrische mobiliteit zijn gericht, heeft Kymco een reputatie opgebouwd die zich kenmerkt door betrouwbaarheid. Die betrouwbaarheid, gepaard met uitstekende kwaliteit, staat centraal in de ambitie van Klever Mobility sinds onze oprichting in 2011. Ons doel is om de best mogelijke rijervaring te bieden en onze klanten zo goed mogelijk te servicen.

  De Klever Mobility Pijlers zijn:

  POWER: Het meest krachtige aandrijfsysteem voor gegarandeerde maximale snelheden

  SAFETY: Voorloper in het veilig fietsen op hoge snelheid

  RELIABILITY: Zorgeloos rijplezier voor vele jaren

  SUSTAINABILITY: Inspireer mensen om je heen hun woon-werkverkeer anders te doen

  We willen allemaal onze carbon footprint verminderen. Maar het blijkt niet zo makkelijk om een groen leven snel te implementeren. Een begin maken geeft ons in de meeste gevallen wel een goed gevoel. Meer de fiets pakken bijvoorbeeld in plaats van de auto nemen.

  De COVID-crisis heeft ons geleerd dat we onze efficiëntie en welzijn kunnen verbeteren door gebruik te maken van nieuwe technologieën. Slimmer werken en via conference calls communiceren zijn een stap in die richting.

  Helaas hebben we nog een lange weg te gaan als het gaat om mobiliteit in en om onze steden. Klever is vastberaden een bijdrage te leveren aan alle woon-werk verplaatsingen tot 50 km enkele reis. Hier zijn we een kleine 10 jaar geleden aan begonnen met het uitspreken van de ambitie ‘making commuting your favorite time of the day’. En daar zijn we producten voor gaan ontwikkelen.

  ‘Light Electric Vehicles’, als alternatief voor de auto. Met krachtige duurzame motoren, comfortabele en veilige specificaties, en met veilige stijlvolle accu’s, die lekker comfortabel rijden en het makkelijk maken voor deze woon-werkverkeer vervoersmogelijkheid te kiezen. Hierbij dan ook de oproep doe mee, reduceer je carbon footprint en fiets zo veel mogelijk!

  Klever produceert speed pedelecs met 570, 850, 1200 en 1600 Wh accu's. Met deze accu's kom je al snel aan een actieradius van 300 km en verder. En dus zijn Klever Speed Pedelecs het alternatief voor de auto. 

  Waarom zou je een Klever kiezen?

  Betrouwbaarheid:
  De Klever speed pedelecs worden geroemd om hun betrouwbaarheid. Een dat is iets wat je graag wilt als je dagelijke op weg bent naar je werk. Of gewoon van A naar B. Betrouwbaarheid is dan belangrijk en daar wordt bij Klever heel veel waarde aan gehecht.

  Stabiliteit en controle:
  Deze Klever X Speed fietsen bieden erg veel stabiliteit, comfort en controle in alle omstandigheden. De fietsen zijn stuk voor stuk helemaal uitgebalanceerd zodat je geen enkele last hebt van hogere gewichten door de grote accu en of 800 Watt motoren. En dat is fijn. Als je met 45 km/u naar je werk rijdt dan wil je lekker ontspannen aankomen zonder dat het sturen en/of fietsen moeite heeft gekost.

  Optimaal comfort:
  De Klever speed pedelecs bieden erg veel comfort tijdens het rijden. Doornbikes biedt altijd een volledige fiets ergonomiemeting aan. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je altijd met een optimale zit op deze speed pedelec komt te zitten en dat is fijn. Als je met 45 km/u naar je werk rijdt dan wil je lekker ontspannen aankomen zonder dat het sturen en/of fietsen moeite heeft gekost. Tijdens de professionele fiets ergonomie meting wordt tevens het optimale ergonomische zadel, handvatten en eventuele verende zadelpen bepaald. Comfort voor alles!

  Voor welke fietsers zijn speed pedelecs interessant?

  De speed pedelec is tegenwoordig een uitstekend alternatief voor de auto voor woon-werkverkeer. Woon je bijvoorbeeld in Zwolle en werk je in Emmen dan heb je voldoende mogelijkheden om deze 35 km makkelijk te kunnne overbruggen met een speed pedelec. Als je jouw fiets alleen in de stad of alleen voor korte ritjes gebruikt kun je beter voor een gewone e-bike kiezen. Nog los van de hogere aanschafkosten is een speed pedelec in de bebouwde kom minder efficiënt omdat je op veel plekken niet op volle snelheid mag en kan rijden.

  Hoe zit het met onderhoud van een Speed Pedelec?

  Een speed pedelec moet je goed laten onderhouden, net als elke andere fiets. Vanwege de grote krachten die de motor uitoefent op de draaiende delen en vanwege het intensieve woon-werkverkeer waar speed pedelecs doorgaans voor worden gebruikt is het belangrijk om de fiets regelmatig een onderhoudsbeurt te laten geven. Doornbikes biedt op maat gemaakte servicepakketten aan waardoor je altijd verzekerd bent van prima onderhoud en vervangend vervoer.

  Kan ik bij Doornbikes op een speed pedelec testrijden?

  Bij Doornbikes staan altijd één of meer speed pedelecs ter beschikking en deze kun je altijd testen.

  Ik koop een speed pedelec en hoe kom ik dan aan passende kleding?

  Bij Doornbikes hebben wij al voor je nagedacht. Bij ons vind je een groot pakket aan handige accessoires die het rijden door weer en wind nog comfortabeler maken. Denk eens aan een echte Goretex jas, bijpassende waterdichte schoenen, waterdichte handschoenen voor in de winter en in de zomer en een hele goede comfortable helm.

  Wil je advies? Kom naar Doornbikes en laat je uitgebreid voorlichten over alles wat met speed pedelecs te maken heeft.