Wil de gemeente Zevenaar de fiets vriendelijkste gemeente van Nederland worden? Gaan we binnenkort het startsein hiervoor geven samen met de hiervoor verantwoordelijke wethouder?

Dat zou mooi zijn en heel goed passen bij de filosofie van Doornbikes namelijk fietsen is bij ons maatwerk! Wij zijn namelijk al jaren bezig om ouderen zo lang mogelijk op een tweewieler of driewieler te laten rijden.

Het begon allemaal toen mijn moeder aldus eigenaar Henk van Doorn op haar 89ste afscheid nam van haar trouwe e-bike. Ze was een keertje omgevallen tijdens een stop in Millingen. Ze heeft toen haar enkel gekneusd en het herstel heeft zo'n 6 weken geduurd. Hierna wilde ze eigenlijk niet meer op haar e-bike maar wilde toen nog wel op een hele lichte lage instapfiets proberen. Daar heeft ze nog ongeveer een jaar op gefietst maar vond het toen wel welletjes. Maar elke dag mist ze het fietsen en vandaar heeft ze nu de stap gemaakt naar een driewieler! Een driewieler zorgt direct voor stabiliteit en hierdoor fietsplezier want je hoeft niet meer bang te zijn om om te vallen. Mijn moeder is nu 91 en een goed voorbeeld voor velen. Ze wilde eigenlijk niet meer maar heeft toch de stap genomen om een driewieler te gaan gebruiken. En hierdoor blijft ze toch in beweging en kan grotere afstanden afleggen dan dat ze ooit nog met de benewagen zou kunnen. 

Doortrappen tot je 100ste is een landelijk initiatief

Het programma Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, en wordt uitgevoerd door Twijnstra Gudde, bureau Ideate en met medewerking van partners als VVN, VeiligheidNL, BOVAG, Fietsersbond en vele anderen.

(Mede) door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Doortrappen motiveert hen zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Het lokale netwerk rondom de oudere in elke gemeente helpt daarbij.

Doornbikes initiatiefnemer voor het programma Doortrappen

We willen graag het programma uitrollen in de gemeente Zevenaar! Iedere oudere fietser moet weten dat bewegen beter is dan niet bewegen! Dus iedereen op de fiets is het devies en daar doen we alles aan. Wil je fietsen of driewielers uitproberen? Dan kan dat altijd geheel vrijblijvend!

Neem eens contact op met ons via 0313 633 110 of stuur een email naar info@doornbikes.nl