Het perfecte zadel voor elke fiets

Meer vrije ruimte betekent minder druk! Het getrapte zadelsysteem van SQlab zorgt voor meer ruimte rondom de gevoelige delen door het toepassen van een lagere zadelneus. Voor zowel dames als heren. Deze technologie wordt aangegeven door Ergolux© en Ergowave©. Ergowave© wordt gebruikt bij de sportieve mountainbike, racefiets en trekking zadels. De Ergolux© zadels zijn voorzien van iets meer padding. Ook de vorm is net wat anders, wat meer comfort brengt tijdens lange tochten op de e-bike of de stadsfiets.

Daarnaast zijn alle SQlab zadels ook verkrijgbaar met de Active technologie. Dit systeem ondersteunt de natuurlijke trapbeweging tijdens het fietsen, wat zorgt voor meer comfort en efficiency. Daarnaast houdt het de rug actief en soepel, waardoor rugklachten verleden tijd zijn. 

Bij het kiezen van het juiste SQlab zadel is het belangrijk goed te kijken naar de maat. Een zadel moet namelijk passen als een paar schoenen! Als een zadel te smal is, drukt het precies op de plekken waar het niet hoort. De zitbotten horen goed op het zadel te zitten. Je kunt je zitbotten makkelijk bij Doornbikes voor € 10,00 laten meten met de SQlab Zadelmeting.

Ergonomische oplossingen
van SQlab


Heb jij tijdens het fietsen wel eens last van zadelpijn, tintelende vingers of rugpijn? Veel mensen denken dat dit erbij hoort, maar niets is minder waar. Met het uitgebreide assortiment biedt ergo-specialist SQab een oplossing voor iedere fietser.

SQlab specialiseert zich in de drie contactpunten van de fiets (handen - bekken - voeten). Zo moet een fietszadel niet alleen perfect passen bij zowel de mannelijke als de vrouwelijke anatomie, maar ook het lichaamsgewicht goed verdelen. De grepen moeten niet alleen gevoelloze vingers voorkomen door hun goede pasvorm, maar ook gemakkelijk en stevig gemonteerd kunnen worden. Als laatste moeten de voeten goed in de schoenen zitten en op de pedalen staan, zodat de krachtoverbrening optimaal is.