Als een pelgrim naar Santiago (ES)!

Nico is heeft in juni 2021  een geweldige fietstocht gemaakt naar Santiago. De camino maar dan op de fiets. Nico heeft in april 2020 een BH Bikes Atom City Pro gekocht met een accu van 720 Wh. De fiets is bij Doornbikes helemaal geprepareerd met Ortlieb achtertassen en een stuurtas. De banden hebben wij vervangen door Schwalbe Marathon Mondial banden speciaal voor lange fietstochten over verschillende soorten asfalt en gravel. Nico heeft het tot Fisterra gered en zijn fiets is later met de trein retour gekomen. Inmiddels heeft hij er meer dan 10.000 kilomter op zitten en geniet nog elke dag van zijn top-fiets!

Benieuwd naar Nico's ervaringen? Neem contact op met Doornbikes via 0313 633 110 of info@doornbikes.nl

Willie en zijn Huka Cortes!

De vrolijke Willie (74) uit Westervoort gaat graag met zijn rode Cortes op stap. “Met deze fiets kan ik overal mee naartoe, want lopen is lastig voor mij. Ik hou enorm van de natuur: vogels, mooie oevers aan de dijk en ooievaars. Ik kom ze regelmatig onderweg tegen. Prachtig om te zien”, vertelt Willie.

Belangrijk om actief te blijven

“Bewegen is enorm belangrijk voor mij. Elke dag doe ik mijn oefeningen, omdat ik al vanaf mijn geboorte spastisch ben. Ik ben namelijk te vroeg geboren. Eerst liep ik veel gemakkelijker dan tegenwoordig. Des te belangrijker het voor mij is om actief te blijven. De Cortes helpt mij daarbij. Daarnaast ondersteunt de fysiotherapeut mij één keer in de week om zo soepel mogelijk te blijven. Als ik blijf zitten, dan ga ik roesten.”

45 jaar niet gefietst

“Ik leerde weer fietsen in 2020. Daarvoor had ik 45 jaar niet gefietst. Ik woonde de laatste jaren samen met mijn moeder en die overleed op een gegeven moment. Samen gingen we overal naartoe, maar toen ze er niet meer was kwam ik nergens. Ik wou graag meer vrijheid. Ik besloot op een gegeven moment om te leren fietsen op een driewielfiets. Het was niet makkelijk, maar ik had zo’n sterke wil om het te leren. Achteraf ben ik zo blij dat ik voet bij stuk heb gehouden.”

Een brede glimlach op mijn gezicht

“Voordat ik de Cortes kocht bij Doornbikes fietste ik op een ander merk driewielfiets. De eerste keer dat ik op de Cortes fietste had ik een brede glimlach op mijn gezicht. Wat een verschil was dat vergeleken met mijn vorige driewieler. Dat kan je niet beschrijven. De Cortes fietst stabieler door het grote voorwiel, veert goed mee en de zitting is comfortabel. Ik krijg nooit een zere kont. Hoe ver ik ook fiets. Daarnaast kan ik soepel en gemakkelijk remmen, ondanks dat ik weinig spierkracht heb. Ondertussen ben ik meer dan 5000 kilometer verder en fiets ik nog elke dag met plezier. Door weer en wind.”

Niet afhankelijk zijn van de regiotaxi

“Dankzij mijn rode Cortes blijf ik mobiel. Als ik de driewielfiets niet zou hebben, dan zat ik aan huis gekluisterd. Daarnaast wil ik niet afhankelijk zijn van de regiotaxi. Dan zit je maar te wachten en soms moet je er weer achteraan bellen. Nu kan ik gaan en staan waar ik wil. En als het schemerig is, ben ik goed zichtbaar dankzij de goede verlichting op de fiets. Automatisch gaat de lamp aan.”

Naar Doornbikes voor een kopje koffie

“Ik kom overal in de omgeving. Het maakt niet uit waar naartoe.  Zelfs in versnelling 5 kom ik nog gemakkelijk de dijk op. Ik hou ervan om tussen de mensen te zijn. Iedereen kent me in de omgeving en ze zwaaien enthousiast. Onderweg maak ik af en toe ook even een praatje met ze. Soms pak ik een terrasje. Bij de veerpont bijvoorbeeld richting Rheden. Maar ik fiets ook wel eens naar Doornbikes voor een kopje koffie. Het zijn echt fijne mensen met een goede service. Ze staan altijd voor je klaar.”

“Het vervelendste vind ik dat als de fiets voor een periodieke onderhoudsbeurt weg moet. Ik kan namelijk heel moeilijk lopen. Op de fiets doe ik alles. Gelukkig is de fiets altijd snel klaar. Ik hoop het fietsen op de Cortes nog jaren vol te houden. Ik fiets nog zolang ik kan.”Benieuwd naar Willie's ervaringen? Neem contact op met Doornbikes via 0313 633 110 of info@doornbikes.nl

Nicolien en haar BH Bikes Atom City Wave!

Nicolien is helemaal tevreden met haar nieuwe BH Bikes Atom City Wave. Deze fiets brengt haar veilig en snel van Giesbeek naar Oosterbeek. Je rijdt lekker langs alle files en blijft lekker in beweging! Ze heeft gekozen voor een veilige Abus Fietshelm en New Looxs Vigo tassen die makkelijk afneembar zijn via het Racktime systeem.

 

Benieuwd naar Nicolien's ervaringen? Neem contact op met Doornbikes via 0313 633 110 of info@doornbikes.nl

Marco en zijn GreenSpeed trike

Marco was eerst nog op zoek naar een sportieve e-bike maar koos uiteindelijk voor deze GreenSpeed trike die zowel met als zonder ondersteuning goed op snelheid te brengen is.


Het geheim van een goede trike? Stijf en licht geconstrueerd en comfortabel. Laat ze dit nu bij GreenSpeed heel goed voor elkaar hebben. Marco had nog wat wensen ten aanzien van een allround bagagedrager tas. Doornbikes vond uiteindelijk samen met Marco de oplossing. De Vaude eSilkroad Plus bagagedrager tas. Deze tas kun je eenvoudig er op en eraf halen middels het Uniklip systeem van Rixen& Haul. En laat die nu ook nog in een prachtige oranje kleur te verkrijgen zijn!

Benieuwd naar Marco's ervaringen? Neem contact op met Doornbikes via 0313 633 110 of info@doornbikes.nl


De Klever X Alpha rijdt heerlijk van Nijmegen naar Apeldoorn vice versa.

Jan heeft uiteindelijk gekozen voor de X Alpha om zijn woon-werkverkeer afstand te overbruggen. Een geweldige fiets die ook echt minimaal 45 km/h rijdt. Het alternatief voor Jan was een elektrische motorfiets met een vanafprijs van € 15.000,=. Ook wel leuk maar je bent niet in beweging en je kunt de accu niet makkelijk mee naar binnen nemen.

Winq-lezers testen de Klever x Alpha 45 - Winq.nl
De 1200 Wh accu heeft voldoende capaciteit om je van Nijmegen naar Apeldoorn te brengen - zelfs met tegenwind!