Wij houden jou zo lang mogelijk mobiel !

Wij houden jou zo lang mogelijk mobiel !

Aandachtig, Deskundig, Geïnteresseerd, Gezellig & Persoonlijk !

Aandachtig, Deskundig, Geïnteresseerd, Gezellig & Persoonlijk !

Klantenoordeel - Google 4,9 / Kiyoh 10

Klantenoordeel - Google 4,9 / Kiyoh 10

thuiswinkel waarborg
Vrijblijvend testen op de Driewielfietsparade 2022 te Zevenaar
Het fietsseizoen is in volle gang. We genieten massaal van het mooie weer op de fiets. Voor veel senioren is het gemak van het fietsen echter niet meer vanzelfsprekend, bijvoorbeeld omdat zij moeite hebben met op- en afstappen. Op de Driewielfietsparade proberen zij allerlei fietsmodellen uit.

Onder het motto ‘Veilig en ontspannen blijven fietsen, het kan echt en het ziet er tof uit’ zet een groep vrijwilligers zich al een paar jaar in om de driewielfiets zichtbaar en bereikbaar te maken voor senioren. We spreken met Jannie Bunk, vrijwilliger van het eerste uur in de regio Gelderland, over de driewielfietsparade die in verschillende provincies wordt georganiseerd.

Senioren willen zelf graag blijven bewegen, blijven fietsen. Maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Onzekerheid na een (bijna) val, of moeite met op- en afstappen zijn daar vaak de oorzaak van. De driewielfiets kan helpen om weer veilig, ontspannen en comfortabel te fietsen. Omvallen is bijna niet meer mogelijk en fietssnelheid is geen bepalende factor meer. “Toch denken veel senioren bij een driewielfiets niet meteen aan zichzelf”, vertelt Jannie. “En daarom is het belangrijk om senioren kennis te laten maken met de driewielfiets. Hen te laten zien dat de driewielfiets er is als keuze en dat ‘ie er ook nog eens hartstikke leuk uitziet”. Een groep vrijwilligers is daarom een paar jaar geleden in Assen gestart met de Driewielfietsparade.

Eerst afleren

Tijdens de Driewielfietsparade kunnen mensen vrijblijvend kennismaken met de driewielfiets. Na een toer van de vrijwilligers door het centrum van de stad, waarbij vragen kunnen worden gesteld, kan men aansluitend bij de fietsenwinkel de driewielfiets uitproberen. Vrijwilligers zoals Jannie helpen daarbij. Jannie: “Als je nooit gefietst hebt, rijd je er zo op weg. Maar als je altijd gefietst hebt, dan moet je op de driewielfiets afleren om te balanceren wat je altijd automatisch deed. Het onnatuurlijke gevoel dat je niet omvalt, geeft eerst spanning. Die gaat over in ontspanning naarmate je gewend raakt”.Zien en ontdekken

Door de Driewielfietsparade kunnen veel mensen de driewielfiets zien en ontdekken. Het landelijke programmabureau Doortrappen heeft geen rol in de organisatie van de parades, maar ondersteunt het initiatief wel van harte. Dit jaar worden de parades bij lokale dealers in verschillende steden in het land georganiseerd. “Wij gunnen het iedereen om de driewielfiets te ontdekken”, aldus Jannie. “Het is een keuze om zelfstandig, onafhankelijk, lichamelijk en sociaal in beweging te kunnen blijven”. De driewielfietsparade is daarom een blijvertje!

Op de agenda staan nog parades in Veendam op 1 september, Leeuwarden op 2 september en Haarlem op 9 september. De verwachting is dat er nog een aantal extra edities georganiseerd gaan worden. Data en locaties van alle parades zijn terug te vinden op https://www.huka.nl/nieuws/driewielfietsparade/. Meer informatie over de driewielfiets te vinden op https://www.driewielfietsenwijzer.nl en de website van de Fietsersbond: www.fietsersbond.nl/de-fiets/fietssoorten/driewielfiets/

 

Laat een opmerking achter
x